Nomada
Restauracja Nomada, w której Szefem Kuchni jest Volodymyr Skulinets, serwuje dania bazujące na regionalnych produktach, prostych i jakościowych, takich jak: lokalne sery i masła, kaczka, jesiotr, wołowina. Oprócz tego czerpiemy z bogactwa wyboru polskich warzyw i owoców, dlatego w naszej karcie zawsze znajdą się: borówki, jeżyny, porzeczki, truskawki, czarny bez czy dynia.
W aktualnie obowiązujacej karcie najpopularnieszjymi daniami są zatem: rilette z kaczki z chałką, masłem Ślubowskim i borówką (26pln), krem z raków (24pln), pieczony bakłażan z pudrem grzybowym (29pln) oraz burger z polskiej wołowiny (34pln).
Restauracja Nomada zaprasza codziennie w godz. 15.00-22.00 (latem 23.00). Zapraszamy do rezerwacji stolików: restauracja@archehotelwroclaw.pl i pod nr tel. 71 306 75 07.
Dodatkowo
Uzupełnieniem karty menu jest oczywiście karta win, ułożona z klasycznych i uniwersalnych pozycji. Karta dań i win są ze sobą sparowane, co podnosi i wzmacnia smak dań.
W okresie letnim zapraszamy do kameralnego ogródka letniego z wyjątkowym widokiem na lotnisko.